Školica sporta

BUŠIDO

 

Bušido školica predstavlja uvod u svet sporta. Deca kroz igru i zabavu razvijaju motoriku i koordinaciju, spretnost, ali i kondiciju.

KONCEPT

 

Pre nego što dete stupi u svet nekog od konkretnih sportova, važno je da razvije osnovne veštine, spretnost i fizičku spremnost. Bushido školica sporta namenjena je upravo tome.

 

Uzrast i program

Školica je usmerena ka razvoju motorike i koordinacije kod dece uzrasta od 4 do 10 godina, i to kroz bazične sportove – gimnastiku i atletiku, sportove sa loptom – fudbal, košarku i rukomet, ritmiku, ples i borilačke veštine.

Kako izgledaju treninzi?

 

Školica podrazumeva tri časa nedeljno u fitnes sali i jedan čas plivanja u AquaJoy zoni. Dva časa u toku nedelje usmerena su ka razvoju motorike i koordinacije, dok treći čas obuhvata korektivnu gimnastiku – vežbe jačanja, istezanja i korektivne vežbe.

Prepoznavanje talenata

 

Bušido školica sporta pored unapređenja sportsko-pedagoškog rada uporedo radi na poboljšavanju i optimizaciji upravljanja trenažnim procesom.

Testiranja motoričkih sposobnosti po novoj metodologiji rada preporučenoj od Komisije za razvoj sporta i Saveta Evrope ogledaju se u uvidu u stanje motoričkih sposobnosti deteta, identifikaciju talenata, praćenje nivoa pripremljenosti, identifikovanje prednosti i slabosti različitih karakteristika u okviru motoričkog prostora kao i otkrivanje latentnih sposobnosti koje mogu poslužiti u sportskom usmerenju i specijalizaciji u odnosu na određenu sportsku granu.