Blog

U kojim slučajevima će vam pomoći fizikalna terapija?

Imate hroničan bol u leđima i mislite da će vam lekovi pomoći, ali vam doktori preporučuju fizikalnu terapiju. Može li vam terapija ublažiti bol i rešiti problem? 

Fizikalna terapija daje benefite bez obzira na to koliko imate godina – ukoliko vam povrede ili zdravstveno stanje otežavaju svakodnevni život, terapija će u velikoj meri uticati na vaš oporavak. 

Kroz dosadašnji rad gledala sam pacijente kako postaju snažniji i fleksibilniji. I tek kada osete tu snagu i benefite vežbi, oni počinju zaista da veruju u ceo proces. Tu nastaju promene!“ – objašnjava doktorka Madalyn Schaefgen. 

Mnogi razlozi za posetu fizioterpeutu će vam izgledati logično, ali vas neki mogu iznenaditi. 

1.Smanjen ili eliminisan bol

Ultrazvučna terapija i električna stimulacija mišića može ublažiti bol i oporaviti funkcionalnsot mišića i zglobova. Ova terapija takođe sprečava povratak bolova. 

2.Operacija? Šta ako nije potrebna?

Ukoliko fizikalna terapija eliminiše bol ili pomogne prilikom opravka nakon povrede, operacija možda neće biti potrebna. A čak i ako bude, korist fizikalne terapije ogledaće se u mnogo bržem postoperativnom oporavku. 

3.Veća mobilnost

Ukoliko osećate nelagodnost dok stojite, šetate ili trčite – bez obzira na vaše godine, fizikalna terapija može pomoći. Vežbe snage i fleksibilnosti povećavaju pokretljivost. 

4.Oporavak od moždanog udara

Nakon pretrpljenog moždanog udara, fizikalna terapija utiče na osnaživanje oslabljenih delova tela i unapređivanje motoričkih sposobnosti. 

5.Sportske povrede

Terapeuti su upoznati sa rizicima koje bavljenje sportom nosi sa sobom. Bez obzira kojim sportom se bavite, terapeuti će vam dati stručan savet u vezi sa vežbama koje treba da radite kako biste se preventivno zaštitili od povrede. 

6.Koordinacija

Terapeuti će raditi sa vama kako biste poboljšali centar za ravnotežu i koordinaciju. 

7. Dijabetes i kardiovaskularna stanja

Vežbanje vam može pomoći da kontrolišite nivo šećera u krvi, a terapeut će vam u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem napraviti individualan plan vežbi. 

8. Pomoć starijim osobama

Ukoliko imate probleme sa artritisom ili osteoporozom, fizikalna terapija može značajno  uticati na povećanje vaše mobilnosti. 

9. Pluća i srce

Ukoliko imate srčanih problema, terapija će znatno uticati na poboljšanje vašeg svakodnevnog života. 

10. Fizikalna terapija za decu

Fizikalna terapija kod dece unapređuje motoričke sposobnosti i od izuzetne je važnosti za prevenciju povreda i kotrole fizičke spremnosti za bavljenje sportom. 

Zdravlje je bitno. Uradite to za sebe!

Pročitajte više o uslugama Ambulante za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju OVDE. 

 

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai