Blog

SMART START: Vaš mozak je napravio potez protiv vas. Pobedite ga!

Svima nam se to desilo – uprkos najboljoj nameri i črvsto utemeljenom cilju da ostanemo istrajni, opet smo pronašli izgovor. Izgovor da propustimo još jedan trening. Da li ste se ikada zapitali zašto je to tako? Saznajte šta se zapravo dešava u vašoj glavi, kako da održite motivaciju i vratite se na pravi put koji će vas dovesti do rezultata. 

Kada je u pitanju motivacija, naš mozak baš čudno funkcioniše. U jednom trenutku ste puni entuzijazma i jedva čekate da sprovedete svoj plan treninga u delo. Samo dve nedelje kasnije izgovori počinju da se gomilaju i ne stignete ni da se okrenete, a već je prošlo nedelju dana od kada ste poslednji put vežbali. Govorite prijateljima kako ste zauzeti i umorni, a vaši fitnes ciljevi postaju manje bitni. 

Dobra vest je da niste sami! Zapravo, vaš mozak se ponaša sasvim normalno – gotovo 50 odsto ljudi koji počnu da vežbaju odustanu posle samo šest meseci. Misli koje vam prolaze kroz glavu kada ulazite u svet fitnesa su deo brojnih naučnih istraživanja. 

Otkrivamo vam faktore koji značajno utiču na vašu motivaciju.

KLJUČNI FAKTOR – SAMOPOUZDANJE

Brzina napretka je direktno povezana sa vašim samopozdanjem i verom u to da možete da savladate sve prepreke i odolite iskušenjima kako biste ostvarili cilj. 

Istraživanja su pokazala da postoji koleracija između samopouzdanja i brzog progresa: što je veće vaše samopouzdanje , veća je verovatnoća da ćete ostvariti cilj. Obratite pažnju na ova tri koraka: 

1. KONTROLIŠITE SVOJ TRENING

Držite pod kontrolom i trajanje i intezitet vašeg treninga. Isprobavanje novih stvati može biti zastrašujuće, a  kao što već verovatno znate, bitno je da počnete polako i da zadržite osećaj kontrole. Posavetujte se sa vašim instruktorom u vezi sa Smart Start planom treninga.

2. PRVO FREKVENCIJA PA ONDA INTENZITET

Pre nego što počnete da brinete o tome da vežbate dovoljno, bitno je da stvorite naviku da trenirate. Zapamtite da postoje opcije nižeg intenziteta. Instruktori će vam ih uvek ponuditi, a ukoliko ih pametno iskoristite, uvek ćete se osećati dobro jer ste uspeli da završite vežbu do kraja i izbeći ćete loš osećaj da ne možete da ispratite grupu. 

3. PROSLAVITE SVAKU POBEDU

Fokusirajte se na pozitivne promene koje ćete osetiti čim postanete fizički aktivni: povećana energija i dobro raspoloženje. To je nešto što će desiti odmah i mnogo je bolje da se fokusirate na ove promene nego na estetske ciljeve kao što je na primer oblikovanija zadnjica. 

Kombinacijom ova tri alata, smanjićete svu napetost koju imate kada je u pitanju vežbanje – vaše samopouzdanje će se povećati i dostići ćete stadijum kada je fizička aktivnost deo vaše svakodnevnice. 

Dobrodošli na novi, pametniji početak.

Preuzeto sa www.lesmills.com

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai