Blog

Prvi trening nakon pauze?

Možda ste se tek vratili sa godišnjeg odmora, a možda ste ovog leta dali sebi oduška i zaobišli salu. Nema razloga da se zbog toga osećate loše ili da brinete. Brzo ćemo se vratiti u formu ali je važno da počnemo pametno!

Pre nego što spakujete opremu za trening

Čestitajte sebi što ste uopšte doneli tu odluku. I osećajte se dobro zbog toga! Nije lako pokrenuti se, pronaći motivaciju i napraviti prvi korak – neće biti lako ali vi to možete!

Koliko je vaša pauza trajala?

Ukoliko je u pitanju nekoliko nedelja verovatno ćete primetiti da su vam aerobne sposobnosti opale. U ovom slučaju, povratak na kardio trening može biti prilično izazovan dok snaga ostaje na zavidnom nivou. 

Budući da je rutina ključni faktor u održavanju istrajnosti, period koji je kraći od 14 dana se neće odraziti fizički već psihički. 

I zato napravite plan

Olakšajte sebi tako što ćete unapred pripremiti plan vežbi. Postavite nedeljne ciljeve i nagrade ukoliko savladate sve izazove.

Tokom prve dve do četiri nedelje poželjno je da radite upravo one vežbe koje ste radili pre početka pauze, ali slabijim intenzitetom. Smanjite broj serija kao i opterećenje. Pa tako ako ste na primer radili 4 serije 12 ponavljanja i 8 različitih vežbi, sada smanjite na 2-3 serije i odaberite malo lakše opterećenje. 

Ako ste radili samo kardio treninge, onda počnite sa intervalima, a ukoliko niste sigurni kako plan vežbi treba da izgleda, slobodno se obratite našim trenerima za pomoć – tu su za vas. 

Bojim se da ću odustati

E, sad na scenu stupaju nagrade.  Ali obratite pažnju da izbegnete brzu hranu ili propušten trening. 

Odaberite nagrade koje će vas zaista motivisati i učiniti da se osećate bolje – pogledajte film u bioskopu, idite na masažu, kupite novu odeću za trening, patike ili pripremite sebi kupku. Važno je da uživate u svojim nagradama! (u redu je da to ponekad bude sladoled).  

Vreme je da počnemo!

Čitanje ovog teksta je još jedan korak bliže cilju. Doneli ste odluku, napravili ste plan i sada je vreme da se vratimo u formu. Neće biti lako, ali će biti zabavno! Onaj sjajan osećaj nakon treninga i rezultati koji su nakon pauze još draži i očigledniji čekaju na vas. Vidimo se u sali :)

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai