Blog

Koliko puta nedeljno treba da treniram?

Pre nego što nastaviš da čitaš ovaj tekst postavi sebi pitanje: “Šta je moj cilj?

Plan treninga se pravi u odnosu na tvoj cilj, trenutno zdravstveno stanje, kondiciju i fitnes afinitete. 

Bez tih informacija je teško odrediti koji vid fizičke aktivnosti je odgovarajući baš za tebe, ali ipak postoje odrednice koje ti mogu pomoći da kreneš u pravom smeru. 

Želim vidljiv gubitak kilograma!

To se verovatno neće desiti pre noći i zahtevaće trud i posvećenost. I baš zbog toga je važno da ti treninzi predstavljaju uživanje! Odaberi fizičku aktivnost koja tebi najviše odgovara i u kojoj najviše uživaš – rezultati dolaze kada voliš ono što radiš. 

Prvi predlog bi bio da vežbaš bar tri puta nedeljno, a ukoliko nemaš zdravstvenih problema i u dobroj si formi možeš početi i sa pet do šest treninga u toku nedelje. Potrudi se da ne zaboraviš da kombinuješ kardio treninge sa treninzima snage – samo jedan tip treninga ti verovatno neće doneti željeni rezultat. 

Sledeća stvar na koju treba da obratiš pažnju je ishrana jer nijedan plan treninga ne može dostići maksimalnu učinkovitost ukoliko se ne hraniš pravilno. A to ne znači da treba da se suzdržavaš od obilnih obroka već da pažljivo biraš sastojke. 

Želim još mišićne mase!

Osnova tvog treninga bi u ovom slučaju bile vežbe sa tegovima i na mašinama, a kardio treninzi bi bili dodatak. Nije dobra praksa da ih u potpunosti izbegavaš, ali brojni intenzivni kardio treninzi u ovom slučaju verovatno neće dovesti do cilja. 

Potrudi se da spavaš dovoljno, da unosiš što više tečnosti i da ishranom podržiš naporan trening. 

Želim da se oslobodim stresa!

Eksperimentiši. Pronađi trening koji ti najviše odgovara. Uživaj. Kreni ispočetka! 

Ovde zaista nema pravila. A najčešće baš ovaj cilj najbrže vodi do vidljivog rezultata i ličnog zadovoljstva. 

Kada pronađeš oblik treninga u kojem zaista uživaš, tih sat vremena postanu omiljeni deo tvog dana i u većini slučajeva vežbači baš tada daju svoj maksimum – tu se kriju rezultati. :)

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai