Aktuelno

NOVO u Dinamiku: Korektivna gimnastika za decu

U Dinamiku uskoro počinje sa radom program korektivne gimnastike za decu koji za cilj ima korekciju i prevenciju telesnih deformiteta. Program će se održavati u fitnes sali i na bazenu, a cilj vežbi  je povećanje snage mišića, povećanje aplitude i koordinacije pokreta.

Kome je namenjena korektivna gimnastika?

Namenjena je deci koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta i deci kod koje se već javljaju znaci telesnih deformiteta. 

To su najčešće deca koja su prerano prohodala, imaju prekomernu telesnu težinu, loše navike u držanju i fizički su neaktivna. Ukoliko jedan od roditelja ima ravna stopala, neki od deformiteta kičmenog stuba ili grudnog koša velika je verovatnoća da će i dete imati slične probleme. Zato je važno da na vreme počnemo da radimo na prevenciji. 

Ko vodi program?

Program se vodi pod stručnim nadzorom profesora na katedri za korektivnu gimnastiku doktora Dejana Ilića. Doktor je predavač na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. 

Kakav je efekat vežbi?

Cilj je sprečavanje nastajanje mogućih deformiteta kao i korigovanje i sprečavanje postojećih.  Vežbe utiču na mišiće i zglobove. Skraćena muskulatora se jača i isteže, a u slučaju deformiteta kičmenog stuba, radi se i na vežbama disanja. Korektivna gimnastika omogućava pravilan dečiji razvoj. 

Vežbaćemo u fitnes sali i na bazenu

Program se održava u Dinamikovoj Sali za fitnes ali i na zatvorenom bazenu. Voda je slana, a njena temperatura ne pada ispod 30 stepeni. Prostor oko bazena i u svlačionicama ima ugrađeno podno grejanje, a objekat je opremljen sistemima za brzu filtraciju vode.  Pogledajte fotografije iz Aqua Joy zone OVDE. 

Kako da se upišemo? 

Za program korektivne gimnastike možete se prijaviti na Dinamikovom Info desku, ili pozivom na broj 063/352413. Kako do nas? 

Važno je da znate

Pre početka programa, svako dete treba da prođe kroz obavezan sistematski pregled. Možete obaviti pregled u našoj  Ambuanti za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, a ukoliko želite da odete u Dom zdravlja, potrebno je da u Dinamik ponesete izveštaj lekara na uvid. 

Ukoliko imate pitanja i ako su vam potrebne dodatne informacije pozovite nas na 063352413 ili nam pišite putem Fejsbuk stranice. Tu smo za vas!

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai